Artikkelit
Siperianhusky.net on perustettu vuonna 2005 ja näiden vuosien aikana olen kirjoittanut paljon myös lehtiin ja olen ollut mukana parissa kirjaprojektissa. Vuodesta 2011 olen julkaissut myös Suden Saaga-blogia, missä olen julkaissut muutaman pidemmän jutun. Tälle sivulle Artikkelit-osioon olen kerännyt näitä pidempiä kirjoituksia, joista osa on mielipidekirjoituksia jaosa muuten muista sivuston pääkategorioista irrallisia.
Omat kirjoitukseni Linkkejä muihin artikkeleihin
Omat kirjoitukseni
Suuri osa näistä kirjoituksista on julkaistu SPY ry:n Siperianpystykorva-lehdessä. Osa jutuista on tehty pelkästään siperianhusky.nettiä varten ja niihin voi olla linkkejä muistakin kategorioista. Pyrin merkitsemään lähteitä jokaisen artikkelin omalle sivulle. Osaa artikkeleista on päivitetty myöhemmin ja se on merkitty tekijänoikeustietoihin.
Olen kerännyt tietoa ja kuvia lähes 15 vuoden ajan ja kotikirjasto ja arkisto ovatkin laajentuneet melko valtaviksi. Kiitän kaikkia niitä, jotka ovat vinkanneet hyvistä lähteistä ja jotka ovat jaksaneet vastata pohjattomaan tiedonjanooni arktisia rekikoiria kohtaan. Suuri kiitos kuuluu myös niille yksityishenkilöille ja museoille, jotka ovat antaneet luvat käyttää historiallisia kuvia tutkimusaineistona ja antaneet luvan julkaista kuvia siperianhusky.netissä!
Otan vastaan kommentteja ja ilmoituksia sivustolla olevista virheistä (niin kirjoitusvirheet, typot kuin mahdolliset asiavirheetkin). Minun voi ottaa yhteyttä blogini kommenttiosion kautta tai sähköpostilla laurakinnunen@hotmail.fi Yhteystiedot-sivulta löydät lisää infoa ja referenssit.
Suku- ja jalostuslinjat
Siperianhuskyn suku- ja jalostuslinjojen historiasta, sekä old line-termistä. © 2006-2015.
Kaikki värit sallittu?
Kuinka paljon värillä on väliä rodussa, jossa kaikki värit on sallittu. © 2006.
Rakenne ja liikkeet
Tarkempi katsaus arktisen ympäristön muovaamaan siperianhuskyn rakenteeseen. Jokainen yksityiskohta on tarkoituksenmukainen, ei kosmeettisen jalostuksen tulosta. © 2006-2015.
Seppala Siberians ja Old Line siperianhuskyt
Mistä löytyy aito ja alkuperäinen siperianhusky. Ajatuksia kirjasta The Seppala Siberian. © 2006.
Alaskanmalamuutti ja siperianhusky
Näiden sukulaisrotujen historiallisista samankaltaisuuksista ja eroista. Kuvavertailuja vanhoista All Alaska Sweepstakes-valjakoista. © 2007.
Totuus siperianhuskyn alkuperästä
Rodun alkuperä historiallisten lähteiden mukaan. © 2008.
Sopiiko husky kerrostaloon?
Tämä artikkeli löytyy myös Rotuinfosta.
Mitä eroa on työ- ja kilpakoiralla?
Alkuperäisen siperialaisen työkoiran ja 60-70-luvuilla tulleiden nopeiden kilpakoirien välillä on selkeitä eroja, eikä siperianhuskyn kilpakäyttö vastaa alkuperäistä työkäyttöä. Miksi sitten 1900-luvun alun siperianhuskyt menestyivät niin hyvin Alaskan suosituimmissa valjakkokilpailuissa ja miksei siitä yhä voida jalostaa maailman nopeinta kilpakoiraa? © 2008-2010.
Rekikoirat tehotuontantoeläiminä
Eläinten päivänä 4.10.2010 julkaistu kirjoitus safarikoirista ja niihin liittyvistä eläinsuojeluongelmista. © 2010-2013
Suurehko siperianhuskykirjoitus
Tämä artikkeli kertoo old line siperianhuskyjen historiasta ja alkuaikojen kenneleistä 60-luvulle saakka, sekä siperianhuskyn ensimmäisistä vuosikymmenistä Suomessa. Juttu on julkaistu vuonna 2013 netissä olleiden "keskustelujen" innoittamana. © 2013.
Tsuktsikoirat palasivat Alaskaan
Siperialainen valjakko osallistui vuoden 2012 Yukon Questiin. Pohdintaa rodun käyttötarkoituksesta YQ 2012 innoittamana. Julkaisu SPY:n lehdessä 1/2012. © 2012.
Ennen oli kunnollista, Yleistä jupinaa koiranjalostuksesta
Suden Saaga-blogissani 6.12.2014 julkaistu mielipidekirjoitus. Ajatuksia koiranäyttelyistä ja jalostuksesta ennen ja nyt kun siperianhusky kuuluu Suomen suosituimpien rotujen joukkoon.